top of page

Naša priča

DSC_7629.jpg

Pinot, naziv koji uvek asocira na vino savršeno pristaje kao ime restoranu nastalom kao ideja dvojice prijatelja, Miloša Perovića i Vuka Vuletića. Otvorio je svoja vrata gostima aprila 2022. godine u elitnom Novobeogradskom naselju West65.  Na samom uglu jednog od blokova zgrada, skromnog kapaciteta, ali velike ljubavi kao I  želje da se gostima napravi prijatna lepa i istinska ugostiteljska atmosfera.

Ono što ga još izdvaja su pažljivo birane namirnice, sa ciljem da se svakog dana ponude sveže, baš one koje su u sezoni. Domaćeg porekla, često i malih „kraft“ proizvođača.

Zamisao jeste da restoran bude u bistro stilu, sa naglaskom na tanjirima koje gosti uglavnom dele -  „family style“, jer je želja da gosti probaju što više ukusa. Jelovnik je kratak, ali vešto osmišljen od strane našeg kuvarskog tima koji predvode Suzana Vuletić i Luka Miletić. Menja se na svaka 3 meseca, kako bi istakli namirnicu i ponudili našim stalnim gostima diverzitet jela u skladu sa sezonom.

Vinska karta je balansirana tako da sadrži vinske klasike poznatih srpskih vinara, sa nekoliko neotkrivenih dragulja, malih vinarija, van radara koje prave izuzetna vina. Od stranih vina, akcenat je na starom Svetu, dominiraju vina čuvenih regija Burgundije, Bordoa, Šampanje, Toskane, Ribere del Duero, Wachaua, Pfalza i drugih. Vinski servis je na najvišem mogućem nivou, na adekvatnim temperaturama, u odgovarajućoj Riedel čaši. Za uparivanje vina i hrane zadužen je tim somelijera na čelu sa Vukom Vuletićem. Od kvalitetnog doručka uz omiljen espresso, preko poslovnog ručka uz dnevno uparivanje jela dana sa čašom vina, preko prave hedonističke večere u nekoliko sledova hrane uparene sa najkvalitetnijim vinima, restoran Pinot je tu za vas, sedam dana u nedelji.

DSC_2674.jpg
DSC_7695.jpg
DSC_7616.jpg

Vuk Vuletić

S0305539.jpeg

Vuk Vuletić je naš istaknuti somelijer i ugostitelj. Bavi se ugostiteljstvom od svoje devetnaeste godine, a karijeru je započeo tokom studija gastronomije u Novom Sadu. Na samom početku kao kuvar, zatim kao barmen, potom konobar. Prošao je kroz sve pozicije u ugostiteljstvu da bi 2014 godine krenuo da se bavi somelijerstvom po završetku obuke u organizaciji SERSA. Tada se seli u Beograd i počinje u restoranu Steak&Wine, odakle ga put vodi u prestižni hotel Square Nine, da bi potom radio kao menadžer i somelijer u vinskom restoranu Podrum Novi Wine Art.

Ideja za dalje napredovanje i sakupljanje još više iskustva u poslu vodi ga na mesto direktora prodaje u firmi 105 pa opet, koja se bavi uvozom vrhunskih vina iz celog sveta.

Početkom 2022. donosi odluku da osnuje svoj mali ugostiteljski kutak i zajedno sa svojim prijateljem i dugogodišnjim poznanikom Milošem Perovićem ulazi u projekat restorana Pinot.

Danas ponosno stoji ispred svog tima kao somelijer i suvlasnik. 

 

Tokom svoje karijere, učestvovao je na mnogim somelijerskim takmičenjima i ostvario sledeće rezultate:

- Najbolji somelijer Srbije u poznavanju penušavih vina 2016. godine

- Najbolji somelijer Srbije 2017. godine

- Najbolji somelijer Balkana 2018. godine

- Vinska ličnost godine u izboru Vino&Fino magazina 2018. godine

- Polufinalista i 19. somelijer Sveta 2019. godine

- Najbolji somelijer Srbije po izboru Gault Millau 2022. godine

 

 

Vuk je član udruženja somelijera Srbije, gde radi kao predavač na obukama za nove somelijere. Svakodnevnim radom u restoranskom i vinskom biznisu, aktivno pomaže u razvoju domaće vinske scene, kao i u radu sa mladim somelijerima.

IMG_6907.JPG
IMG_6905.JPG
pleasure-restoran-pinot-page-img-4.jpg
bottom of page